Hoe helpen wij

Afrika bestaat voor een zeer groot deel uit onherbergzame en moeilijk bereikbare gebieden. Het vervoermiddel bij uitstek is de motor waarmee zelfs zeer afgelegen gebieden regelmatig door een gezondheidswerker bezocht kunnen worden. Riders for Health geeft deze gezondheidswerkers een gedegen opleiding (het zgn. "zero-breakdown-system") zodat ze zelf preventief onderhoud en kleine mankementen aan de motoren kunnen verhelpen, en dit heeft ervoor gezorgd dat de gezondheidszorg, daar waar Riders for Health zich inzet, met 500% is verbeterd.

 

Hoe uw donaties en steun ons helpen??

 

De kosten voor het onderhouden van een motor in Afrika, op een dusdanige manier dat de motor niet kapot gaat, liggen rond de € 0,15 per kilometer (inclusief de eventuele vervanging van de motor).? Om een dorp te bereiken moet een gezondheidswerker ongeveer 10 kilometer rijden. De kosten daarvoor bedragen ongeveer € 1,50. Een dorp heeft gemiddeld 1000 inwoners. Voor € 1,50 stelt u de gezondheidswerker in staat een enorm aantal mensen te bereiken. Ze krijgen technische assistentie bij hygiënische voorzieningen, advies bij voeding en kinderverzorging, informatie over voedsel-hygiëne en duizenden andere dingen die de levensomstandigheden verbeteren. 

De kosten voor 4-wiel aangedreven voertuigen zijn hoger: ongeveer € 0,40 per kilometer. Maar dit soort voertuigen kan wel meer mensen vervoeren, dus de kosten per bezoek van een gezondheidswerker zijn ongeveer hetzelfde.

Vele duizenden mensen kunnen worden voorzien van de meest primaire gezondheidszorg voor een, in onze ogen, handje kleingeld.