Hoe kunt u helpen

Riders for Health Benelux werkt uitsluitend en alleen met vrijwilligers. De dagelijkse leiding van de Stichting ligt bij een kleine groep vrijwilligers die tevens als contact persoon optreden voor een aantal kerntaken zoals financiën, inkoop, evenementen, sponsoring, public relations en coördinatie vrijwilligers. Naast deze groep heeft Riders nog een bescheiden aantal vrijwilligers die actief deelnemen aan de uitvoering van diverse taken. Dit kunnen taken zijn vóór, tijdens en nà evenementen, beurzen of markten.

Onze vrijwilligers zorgen er ook gezamenlijk voor dat het materiaal dat de Stichting heeft in goede werkbare conditie blijft. Van de vrachtwagen en podiumtrailer tot de stellingen in de eigen helmgarderobes. Omdat we niet alles zelf kunnen vinden we regelmatig bedrijven bereid om ons tegen weinig, een wederdienst of zelfs helemaal gratis te helpen voor meer gespecialiseerde (onderhouds)werkzaamheden.  Zonder deze groep enthousiaste vrijwilligers zou de Stichting niet kunnen bestaan. En zonder de inzet van haar vrijwilligers had Riders niet kunnen realiseren wat zij tot nu toe heeft bereikt.

Evenementen

Riders for Health is bij tal van grote evenementen aanwezig voor het leveren van diverse diensten ten behoeve van de organisatie van dat evenement. Denk aan een Dutch TT, maar ook een Truck Star of Gamma Racing Day. 

Daarnaast zijn we ook vaak bij kleinere evenementen aanwezig met bijvoorbeeld alleen verkoop of voorlichting.

Beurzen en markten

Om onze doelstellingen te kunnen verwezenlijken zoeken we tal van mogelijkheden om het grote publiek te laten weten wat doen en waarvoor, om zodoende fondsen en middelen te werven. Beurzen en markten zijn de events om dat te doen. Naast de geijkte activiteiten als verkoop en voorlichting kunnen we ook andere diensten bieden die een beurs- of markt-organisatie extra mogelijkheden geeft zich te onderscheiden van anderen.

Helmgarderobes

Riders for Health beschikt over twee helmgarderobes op het TT-circuit in Assen - tevens onze thuisbasis. Deze twee permanente inrichtingen bieden ons de mogelijkheid 2500 helmen en enkele honderden pakken&laarzen beschermd en veilig te stallen zodat bezoekers zonder kopzorgen kunnen genieten van het evenement.

Verkooppunten

Riders heeft twee vaste verkooppunten op het TT-circuit in Assen. Incidenteel is een mobiele derde, aanwezig in de buurt van de paddock. We zijn druk bezig om ook hier een permanente locatie te krijgen. Deze verkooppunten bieden de bezoeker van een evenement leuke fysieke herinneringen tegen zeer scherpe prijzen. Omdat we deze verkooppunten, in samenwerking met het TT-circuit, exploiteren kun je hier soms ook bijzondere aanbiedingen of gratis producten verkrijgen. Tijdens de Dutch TT doen we iets leuks met een MotoGP magazine.

Entertainment &  Spel

Vanaf onze podiumtrailer wordt tijdens grote evenementen het nodige entertainment over de aanwezig uitgestrooid. Dit wordt regelmatig onderbroken voor leuke spellen waar je fantastische prijzen kunt winnen. Van een nieuwe helm tot leuke souvenirs waar je anders niet zo makkelijk aan zou kunnen komen.

Onderhoud

Om al dit leuks te kunnen doen is het uiteraard noodzakelijk om het materiaal dat we daarvoor bezitten in goede conditie te houden maar … de kosten daarvan moeten tot een absoluut minimum gereduceerd worden. We werven fondsen voor het realiseren van projecten in Afrika en de overhead om dat te doen wordt constant kritisch afgewogen.

Fondswerving

Eigenlijk is alles wat we doen gericht op het werven van fondsen. Verkoop van motorminiaturen, shirts en wat al niet meer moet ingekocht worden alvorens we het met een bescheiden winst verkopen. Die winst wordt geïnvesteerd in (hulp)middelen  voor Afrika. We beseffen terdege dat ook het leven hier steeds duurder wordt en dus zoeken we constant naar een optimum tussen leuke producten voor een schappelijke inkoopsprijs die we scherp kunnen aanbieden.

Voorlichting

Tijdens alle activiteiten die we ondernemen bestaat altijd de mogelijkheid om bezoekers voor te lichten waar Riders voor staat en hoe ze haar doelstellingen probeert te realiseren. We doen dat passief, wat wil zeggen, we geven alleen voorlichting als mensen dat willen en voeren geen 'evangelisatie beleid'.

Publiciteit

De primaire kanalen die Riders gebruikt om publiciteit aan haar doelstellingen te geven zijn deze website, twitter, face-book en YouTube.

Spreekt de doelstelling van Riders je aan en vindt je het leuk om ook bij een van onze evenementen te komen helpen - neem dan contact op via het secretariaat (contact). Er zijn nog veel meer evenementen waar Riders aanwezig zou kunnen en willen zijn maar als gevolg van te weinig vrijwilligers moeten we die gelegenheden soms laten schieten. 
Vindt je het leuk - of misschien zelfs leuker - om zo nu en dan de mouwen op te stropen en er 'technisch' tegenaan te gaan - ook dan ben je welkom. De werkzaamheden variëren van eenvoudig schilderwerk tot het bedenken van ingenieuze constructies om tegen minimale kosten effectieve standconstructies te maken.
Denk je op een andere manier een bijdrage te kunnen leveren: bel of mail ons met je voorstel.