Hoe kunt u helpen

Riders for Health Benelux werkt uitsluitend en alleen met vrijwilligers. De dagelijkse leiding van de Stichting ligt bij een kleine groep vrijwilligers die tevens als contactpersoon optreden voor een aantal kerntaken zoals financiën, inkoop, evenementen, sponsoring, public relations en coördinatie vrijwilligers. Naast deze groep heeft Riders nog een bescheiden aantal vrijwilligers die actief deelnemen aan de uitvoering van diverse taken. Dit kunnen taken zijn voor, tijdens en na evenementen, beurzen of markten.

Onze vrijwilligers zorgen er ook gezamenlijk voor dat het materiaal dat de Stichting heeft in goede werkbare conditie blijft. Omdat we niet alles zelf kunnen, vinden we regelmatig bedrijven bereid om ons voor weinig, een wederdienst of zelfs helemaal gratis te helpen voor meer gespecialiseerde (onderhouds)werkzaamheden. Zonder deze groep enthousiaste vrijwilligers zou de Stichting niet kunnen bestaan en zonder hun inzet had Riders niet kunnen realiseren wat zij tot nu toe heeft bereikt.

Evenementen

Riders for Health is bij tal van grote evenementen aanwezig voor het leveren van extra service aan de bezoekers die op de motor komen. Dit door middel van het beheer van de helmgarderobes onder de hoofdtribune en op de Stekkenwal. Daarnaast zijn we ook vaak bij kleinere evenementen aanwezig met bijvoorbeeld alleen verkoop of voorlichting.

Beurzen en markten

Om onze doelstellingen te kunnen verwezenlijken zoeken we tal van mogelijkheden om het grote publiek te laten weten wat doen en waarvoor, om zodoende fondsen en middelen te werven. Beurzen en markten zijn de events om dat te doen. Naast de geijkte activiteiten als verkoop en voorlichting kunnen we ook andere diensten bieden die een beurs- of markt-organisatie extra mogelijkheden geeft zich te onderscheiden van anderen.

Helmgarderobes

Riders for Health beschikt over twee helmgarderobes op het TT-circuit in Assen - tevens onze thuisbasis. Deze twee permanente inrichtingen bieden ons de mogelijkheid 2500 helmen en enkele honderden pakken en laarzen beschermd en veilig te stallen zodat bezoekers zonder kopzorgen kunnen genieten van het evenement.

Verkooppunten

Riders heeft twee vaste verkooppunten op het TT-circuit in Assen. Incidenteel is een mobiele derde verkooppunt aanwezig in de buurt van de paddock. We zijn druk bezig om ook hier een permanente locatie te krijgen. Deze verkooppunten bieden de bezoeker van een evenement leuke fysieke herinneringen tegen zeer scherpe prijzen. Omdat we deze verkooppunten in samenwerking met het TT-circuit exploiteren kun je hier soms ook bijzondere aanbiedingen of gratis producten verkrijgen.

Onderhoud

Om al dit leuks te kunnen doen is het uiteraard noodzakelijk om het materiaal dat we daarvoor bezitten in goede conditie te houden maar … de kosten daarvan moeten tot een absoluut minimum gereduceerd worden. We werven fondsen voor het realiseren van projecten in Afrika en de overhead om dat te doen wordt constant kritisch afgewogen.

Fondswerving

Eigenlijk is alles wat we doen gericht op het werven van fondsen. De meeste merchandise wordt met een kleine winstmarge verkocht. Die winst wordt geïnvesteerd in (hulp)middelen voor Afrika. We beseffen terdege dat ook het leven hier steeds duurder wordt en dus zoeken we constant naar een optimum tussen leuke producten voor een schappelijke inkoopprijs die we scherp kunnen aanbieden.

Voorlichting

Tijdens alle activiteiten die we ondernemen bestaat altijd de mogelijkheid om bezoekers te informeren waar Riders voor staat en hoe ze haar doelstellingen probeert te realiseren. We doen dat passief, wat wil zeggen dat we alleen op uitnodiging voorlichting geven.

Publiciteit

De primaire kanalen die Riders gebruikt om publiciteit aan haar doelstellingen te geven zijn deze website, twitter, Facebook en YouTube.

Spreekt de doelstelling van Riders je aan en vind je het leuk om ook bij een van onze evenementen te komen helpen, neem dan contact op via het secretariaat. Er zijn nog veel meer evenementen waar Riders aanwezig zou kunnen en willen zijn maar als gevolg van te weinig vrijwilligers moeten we die gelegenheden soms laten schieten. 
Vind je het leuker om er 'technisch' tegenaan te gaan - ook dan ben je welkom. De werkzaamheden variëren van eenvoudig schilderwerk tot het bedenken van ingenieuze constructies om tegen minimale kosten effectieve standconstructies te maken.
Denk je op een andere manier een bijdrage te kunnen leveren: bel of mail ons met je voorstel.