Wie zijn wij

Sinds 1996 is Riders for Health in Nederland actief, onder de naam Stichting Riders for Health Benelux. Het geld dat in Nederland wordt gegenereerd, wordt besteed aan ons project in Gambia. Begin 2003 is mede door de steun van onze donateurs en sponsoren een administratie-kantoor geopend in Kanifing; hier vandaan wordt het project in Gambia aangestuurd onder leiding van mw. Thérèse Drammeh.

Riders for Health is in de jaren 80 in Engeland opgericht door Barry en Andrea Coleman, de beschermvrouwe is HRH Princess Anne van Engeland. Het is een onafhankelijke, niet-politieke organisatie die zich in Afrika inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg, naar het idee van Randy Mamola en in nauwe samenwerking met de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).

Per 1 januari 2008 is Stichting Riders for Health Benelux ook aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Erkenning van onze stichting is tevens een steuntje in de rug van onze vrijwilligers die een deel van hun vrije tijd besteden aan het uitvoeren van activiteiten van Riders for Health, en zo een substantiele bijdrage leveren aan ons project in Gambia