Afrika bestaat voor een zeer groot deel uit onherbergzame en moeilijk bereikbare gebieden. Het vervoermiddel bij uitstek is de motor. Hiermee kunnen zelfs zeer afgelegen gebieden regelmatig door een gezondheidswerker bezocht worden.
Riders for Health geeft de gezondheidswerkers een gedegen opleiding. Ze krijgen rijvaardigheidstrainingen en een technische basisopleidig zodat ze zelf preventief onderhoud en kleine mankementen aan de motoren kunnen verhelpen. Dit is het zogenaamde "zero-breakdown-system. Op plekken waar Riders for Health International werkzaam is heeft het ervoor gezorgd dat de gezondheidszorg met 500% is verbeterd.
 

Hoe jouw donaties en steun ons helpen?

De kosten voor het onderhouden van een motor in Afrika, op een dusdanige manier dat de motor niet kapot gaat, liggen rond de € 0,15 per kilometer. Dit is inclusief de eventuele vervanging van de motor.

Om een dorp te bereiken moet een gezondheidswerker ongeveer 10 kilometer rijden. De kosten daarvoor bedragen ongeveer € 1,50.
Een dorp heeft gemiddeld 1000 inwoners. Voor € 1,50 stel je de gezondheidswerker in staat een enorm aantal mensen te bereiken.
Ze krijgen technische assistentie bij hygiënische voorzieningen, advies bij voeding en kinderverzorging, informatie over voedsel-hygiëne en duizenden andere dingen die de levensomstandigheden verbeteren. 

De kosten voor 4-wiel aangedreven voertuigen zijn hoger: ongeveer € 0,40 per kilometer. Dit soort voertuigen kunnen wel meer mensen vervoerd worden, dus de kosten per bezoek van een gezondheidswerker zijn ongeveer hetzelfde.

NieuwsEvenementen


Geen aankomende evenementen.